Kultura     | 31.10.2018. 19:29 |

U Galeriji "Novi Hram" otvorena izložba "Kada riječi utihnu"

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 31. okotbra (FENA) - U Galeriji "Novi hram" večeras je otvorena izložba slika "Kada riječi utihnu". Na  izložbi je  prikazano 76 krajolika od 43 autora, bivša studenta Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru. 

Izložba se održava pod motom stihova Dragutina Tadijanovića "Ni riječi pred veličanstvom mora/ Pred modrim šumorom vječnosti". 

Umjesto klasičnog otvorenja posjetitelji su izložene radove mogli pogledati uz zvukove prirode.

Po riječima Josipa Mijića, vanjskog suradnika Franjevačkog muzeja i galerije i docenta na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, riječ je o terenskim radovima sudenata  nastalim u periodu od 2006. do 2011., i dio su  fundusa Franjevačke galerije.

- Cilj je izložbe je pokazati kako su u nekim trenucima, kada se govori o prirodi, riječi suvišne. Prirodi treba dopustiti da progovori. Kada bismo danas više osluškivali prirodu i na vrijeme reagirali, velike pogreške se ne bi događale. Zato pustimo da ovi pejzaži i priroda govore. Iz tih razloga ova izložba je jedan veliki pejzaž koji je popraćen sa zvukovima prirode - kazao je Mijić.

Fra Vendelin Karačić, voditelj umjetničkog programa Franjevačke galerije u Širokom Brijegu,  kazao je da su izložene slike krajolika nastale na prostorima  planina Vran i Čvrsnica te vodotoka Trebižata i Hutovog blata.

Izložba će  biti otvorena do 11. novembra. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U galeriji Novi hram otvorena izložba Međunarodne likovne kolonije Art Simpozijum Jahorina 2022

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo