Servisne informacije     | 01.11.2018. 13:52 |

Pojačan promet na graničnim prijelazima i putevima u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. novembra (FENA) - Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Orašje, Donja Gradina i Bosanska Kostajnica pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor. 

Frekventno je i na putevima u Bosni i Hercegovoni, posebno u većim gradskim centrima. U područjima s kišom preporučuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putevima. Skreće se pažnja i na sitne odrone zemlje ili kamenja.  

Zbog održavanja godišnjeg sajma povodom vjerskog praznika Svih svetih, danas do 19.00 sati obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-14.2 Orašje-Bosanski Šamac, na lokalitetu Donja Mahala („Šibovače“), a do 22.00 sata na magistralnom putu M-14.1 u Odžaku.  Za vrijeme obustave vozila saobraćaju lokalnim saobraćajnicama (u Odžaku ulicama Nova ulica-Hanke i Reže Porobića, a u Donjoj Mahali ulicama Stjepana Radića, Franjevačka, Vladimira Nazora i Ivana Gundulića, preko Tolise ulicom Vladimira Nazora).

Zbog rekonstrukcije mosta, obustavljen je saobraćaj teretnih vozila na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao  i na  magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. 

Na tim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana