Sport     | 01.11.2018. 16:22 |

U-21 selekcija BiH 19. novembra protiv Azerbejdžana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. novembra (FENA) - Mlada U-21 nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 19. novembra u Trening centru NSBiH u Zenici odigrat će prijateljsku utakmicu s odgovarajućom selekcijom Azerbejdžana.

Selektor Vinko Marinović zadovoljan je što će na raspolaganju imati nekoliko igrača iz prethodnih kvalifikacija koji još uvijek imaju pravo nastupa za U-21 tim.

- Utakmice s Azerbejdžanom će nam poslužiti da vidimo sa čime raspolažemo i na igračima koji će biti pozvani je da se nametnu i pokažu da zaslužuju da budu tu. Naravno, to je tek početak i sigurno da ćemo u nekim budućim okupljanjima isprobati i igrače koji ne budu na spisku za Azerbejdžan - kazao je selektor.

Marinović se osvrnuo i na prethodne kvalifikacije.

- Odigrali smo dosta dobrih utakmica u prethodnom periodu i imamo nekoliko igrača koji su prešli u „A“ tim i neke koji su blizu da krenu njihovim stopama. Do kraja kvalifikacija smo bili u igri za plasman i šteta što nismo barem jedan meč protiv Rumunije riješili u svoju korist, što bi nam možda u konačnici donijelo baraž. Ipak, to je bila teška grupa sa jakim ekipama i nadam se da ćemo ovaj put imati više sreće u žrijebu, ali i da ćemo nastaviti da pružamo kvalitetne igre - zaključio je selektor mlade bh. reprezentacije.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Bez pobjednika u meču između Igmana i GOŠK-a

Zahuktali Zrinjski u srijedu dočekuje Sarajevo

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta