Svijet     | 01.11.2018. 22:26 |

Bolton: Nove sankcije Venezueli, 'tiranska trojka' će nestati

FENA Internet

WASHINGTON, 1. novembra (FENA) -  Bijela kuća je uvela nove teške sankcije Venezueli, optuženoj da s Kubom i Nikaragvom sačinjava "tiransku trojku" u Latinskoj Americi.

Te sankcije su posebno usmjerene na izvoz zlata, a pojačane su i mjere protiv Havane, objavio je John Bolton, savjetnik za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Donalda Trumpa, prema tekstu govora održanog u Miamiju, prenose svjetski mediji. 

On se obrušio na tiransku trojku od Havane, preko Caracasa do Managve, i na tu trojicu tirana koji misle da su "čelnici i revolucionari, ali su ustvari bijedni klovnovi".

"Nasilnička trojka na tom kontinentu neće vječno trajati. Kao i svi nasilnički režimi i ideologije, nestat će",  poručio je čelnicima Venezuele Nicolasu Maduru, Kube Miguelu Diaz-Caneu i Nikaragve Danielu Ortegi neka se boje moći njihovih naroda.

Predsjednik i cijela njegova administracija će podržati borce za slobodu, rekao je John Bolton u Miamiju, domu brojnih kubanskih Amerikanaca i drugih Hispanika iz drugih režima Latinske Amerike.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Netanyahu: Borit ću se protiv bilo kakvih američkih sankcija vojnim bataljonima

Sankcije Evropske unije protiv izraelskih ekstremista

Sjedinjene Države će u petak objaviti 'veliki paket' sankcija Rusiji zbog smrti Navaljnog i rata u Ukrajini

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu