Ekonomija     | 02.11.2018. 11:56 |

Gradska uprava i Turistička zajednica KS zajedno finansiraju doček Nove godine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. novembra (FENA) - Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhat Hubijar potpisali su sporazum o zajedničkom finansiranju dočeka Nove godine u Sarajevu.

Za doček Nove 2019. bit će upriličeni koncerti klasične muzike, te domaćih i regionalnih muzičkih zvijezda na otvorenom 30. i 31. decembra, te 1. januara.

Dogovorena je zajednička promocija Grada Sarajeva i zimske turističke sezone u nekoliko turističkih centara regiona:  Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Ljubljani, Podgorici, Novom Pazaru, Beogradu i Skoplju. Bit će to prilika da Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Gradska uprava Sarajeva ojačaju i unaprijede dosadašnju saradnju, te da zajednički prezentuju i unaprijede turističke vrijednosti Sarajeva u turističkim centrima regiona.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo zajedno će djelovati i na rekonstrukciji i revitalizaciji Bijele tabije, kako ne bi dozvolili dalje uništavanje ovog nacionalnog spomenika BiH i jednog od glavnih simbola starog dijela grada Sarajeva, saopćeno je iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Međunarodni lideri turizma 6. i 7. juna u Sarajevu na samitu 'Otpornost i inovacije'

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana