Kultura     | 04.11.2018. 11:08 |

Univerzitet u Bandungu zainteresiran za saradnju s Metalurškim fakultetom Zenica

FENA Bisera Džidić

ZENICA, 4. novembra (FENA) - Univerzitet iz Zenice uspostavio je saradnju s tri univerziteta u Indoneziji, a memorandume o toj saradnji potpisao je u Džakarti, Bandungu i Yogyakarti doc.dr.sc. Harun Hodžić, dekan Medicinskog fakulteta iz Zenice.

- U ime rektora Univerziteta u Zenici, prof.dr Damira Kukića,  potpisao sam memorandume o saradnji sa Univerzitetom Indonezija u Džakarti, koji ima 40.000 studenata na raznim fakultetima i studijskim programima, sa Univerzitetom 'General AhmadYani' u Bandungu  koji ima 15.000 studenata i  Univerzitetom 'General AhmadYani' u Yogyakarti  koji ima 8.000 studenata - izjavio je za Fenu doc.dr.sc. Harun Hodžić.

Prema njegovim riječima sva tri Univerziteta su zainteresirana za saradnju u oblastima Medicinskog fakulteta, Fakulteta zdravstvene njege i menadžmenta te IT tehnologije.

- Univerzitet u Džakarti je takođe iskazao želju za saradnjom sa fakultetima društvenih nauka, pogotovu usmjerenje kulturologije i komunikologije, te arheološki fakultet koji mi nažalost nemamo u okviru Univerziteta. Univerzitet u Bandungu je izrazio spremnost za uspostavom saradnje i sa Metalurškim fakultetom Univerziteta u Zenici, a nakon mog pojašnjenja su bili oduševljeni idejom o saradnji i sa ovim fakultetom u Zenici - kaže doc.dr.sc. Harun Hodžić.

Po povratku iz Indonezije uz informaciju o aktivnostima na uspostavi saradnje, doc.dr.sc. Harun Hodžić je na sastanku sa rektorom Univerziteta u Zenici razgovarao o uzvratnoj posjeti delegacije Univerziteta Indonezija u Džakarti, koja bi narednog mjeseca trebala boraviti u BiH na međunarodnom simpoziju koji organizuje Univerzitet u Travniku.

Na kraju razgovora dekan Medicinskog fakulteta u Zenici naglašava izuzetan angažman ambasadorice Indonezije u BiH, Nj. E. Amelie Ahmad Yani, koja je organizirala krajem oktobra boravak u Indoneziji višečlane delegacije iz BiH - predstavnika Univerziteta iz Mostara, Zenice, Tuzle, predstavnika novinske agencije Fena, turističkih agencija, Turkish Airlinesa i  privrednika.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Dani Filozofskog fakulteta Zenica povodom 30. godišnjice te ustanove

U poplavama u Indoneziji 26 poginulih i najmanje šest nestalih

Počela realizacija projekta Erasmus+ SMEQA kojim koordinira UNZE

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo