Bosna i Hercegovina     | 02.11.2018. 14:58 |

ZDK - Milion KM za rekonstrukciju dionice Čajdraš - Lokvine

FENA Saopćenje

ZENICA, 2. novembra (FENA) - Direktor Kantonalne direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona Refik Zeković i direktor kompanije Almy Transport Zenica Jasmin Kalabić, u prisustvu premijera Miralema Galijaševića i vlasnika kompanije Besima Begića, potpisali su okvirni sporazum o rekonstrukciji dijela regionalne ceste Čajdraš - Ovnak na području grada Zenica.

Rekonstrukcija prve dionice od Čajdraša do Lokvina u dužini od dva kilometra koštat će milion KM, a sredstva su opredijeljena u budžetu za 2018. 

Zeković je rekao da ukupna dužina ceste iznosi devet kilometara i planirali su da svake naredne godine osiguraju po milion KM sve dok u potpunosti ne završe rekonstrukciju puta koji je trenutno jedan od najopasnijih za odvijanje saobraćaja.

- Ovo je vrlo važna saobraćajnica koja povezuje Zenicu i Travnik i stoga je projekt vrlo značajan za ovaj dio ZDK - kazao je Zeković.

Na raskršću u Čajdrašu planirana je izgradnja kružne raskrsnice, što će omogućiti lakše i sigurnije odvijanje saobraćaja, posebno za teretna vozila, dok će sama cesta biti široka šest metara.

Kalabić je istakao da su spremni da uđu u realizaciju projekta čim završe pripremne radnje. 

Galijašević izrazio je zadovoljstvo zbog postpisivanja ugovora i pored, kako je rekao, "opstrukcija od strane uprave Grada Zenica i njoj bliskih građevinskih firmi".

Vlada ZDK je uspjela prevazići barijere, odlučna da na isti način realizuje rekonstrukciju puta Zenica-Bolnica-Babino, za koju je u ovogodišnjem Budžetu također opredijeljeno milion KM, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Općinsko vijeće Centar odobrilo 4,1 miliona KM za projekat prve faze rekonstrukcije stadiona Koševo

Za rekonstrukciju gradske infrastrukture u Novom Travniku 1,3 milijuna KM (VIDEO)

Za rekonstrukciju gradske infrastrukture u Novom Travniku 1,3 milijuna KM

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'