Servisne informacije     | 05.11.2018. 07:17 |

U kotlinama i uz riječne tokove smanjena vidljivost zbog magle

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. novembra (FENA) - U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle. U tim područjima kolovoz je vlažan i mjestimično klizav, zbog čega je neophodna maksimalno oprezna vožnja.

Početak je nove radne sedmice, pa se očekuje pojačana frekvencija vozila, posebno u većim gradskim centrima.

Zbog sanacije mosta na ulazu u Bugojno na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica i Podlugovi-Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Jajce-Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. Na ovim dionicama saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

ILO: Ilegalni pofiti od prisilnog rada porasli na 'opscenih' 236 milijardi dolara godišnje

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo