Bosna i Hercegovina     | 06.11.2018. 16:37 |

Završen projekt renoviranja zubne ambulante u donjovakufskom Domu zdravlja

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 6. novembra (FENA) - Prigodnom svečanosti, koja je upriličena u Javnoj ustanovi Dom zdravlja u Donjem Vakufu, ozvaničen je početak rada dvije u potpunosti renovirane stomatološke ordinacije, čije je opremanje finansirala Turska vojna misija EUFOR-a u BiH.

Simboličnim presjecanjem svečane vrpce, to su učinili direktorica ove zdravstvene ustanove dr. Rusmira Bašić, predstavnik Turske vojne misije u BiH pukovnik Emre Ozkutuk i načelnik Donjeg Vakufa Huso Sušić.

- Želim zahvaliti na pomoći LOT timu Turske vojne misije u BiH i našoj sugrađanki Saneli Hadžiomerović, koja je sudjelovala u realizaciji ovog značajnog projekta. Koliko je on važan, možda najbolje potvrđuje činjenica da su stomatološke stolice, koje smo ranije koristili, bile stare više od trideset godina - kazala je dr. Rusmira Bašić.

Dodala je da su, na ovaj način, stvoreni bolji uvjeti za rad stomatologa, i podignut na viši nivo kvalitet usluga koje se pružaju građanima Donjeg Vakufa.

Istakla je, također, da je finansijska vrijednost projekta renoviranja i opremanja stomatoloških ordinacija iznosila oko 55.000 KM.

- I ova aktivnost je nastala kao rezultat kontinuirane saradnje s Turskom vojnom misijom u BiH i turskim gradovima, s kojima je naša općina uspostavila bratske odnose. Ovo je jako kvalitetan projekt, i nešto što je nedostajalo Domu zdravlja u Donjem Vakufu - naglasio je načelnik Huso Sušić.

Ovom prilikom, izražena je nada da će slični projekti biti realizirani i u narednom periodu u oblasti zdravstva, ali i obrazovanju, u kojem je Republika Turska do sada, također, uložila značajna sredstva u mnogim bh. sredinama.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bećirović: Evropski put je nemoguć bez zaštite ustavnog poretka BiH

Svečano otvorene adaptirane poslovne prostorije Porezne ispostave Donji Vakuf

Speleološko društvo 'Mijatovi dvori' dobilo novu opremu za podzemna istraživanja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'