Bosna i Hercegovina     | 10.11.2018. 11:08 |

Zimska služba KJKP 'Rad' spremna za zimsku sezonu

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 10. novembra (FENA) - Zimska služba Kantonalnog javno-komunalnog preduzeća "Rad" počinje zvanično s radom 15. novembra i spremna je za zimsku sezonu, kazao je Agenciji Fena glasnogovornik KJKP "Rad" Mirza Ramić.

Piše: Jasna Avdibegović

Po njegovim riječima, Zimska služba "Rada" već intezivno radi na priprema za zimsku sezonu.

- Nabavljeno je 4.500 tona posipnog materijala, odnosno 3.000 tona industrijske soli i 1.500 tona frakcije. Nabavljeno je i 100 tona kalcijum-hlorida koji se koristi za mokri postupak kojim se sprečava nastanak poledice na temperaturama i do minus 25 stepeni Celzijusa - kazao je Ramić.

KJKP "Rad" ovu zimsku sezonu dočekuje sa novim vozilom u autoparku, te će u zimskom periodu ukupno biti angažirano 56 vozila koja će djelovati na terenu.

Ramić je istakao da "Rad" ima potpisane okvirne sporazume sa četiri sarajevske gradske općine i Direkcijom za ceste KS-a, ali da još nisu potpisani ugovori za zimsko održavanje cesta.

- Svake godine raspisuju se novi javni pozivi za izvođače radova, a na osnovu kojih se potpisuju ugovori za zimsko održavanje. Sa općinama još nismo potpisivali ugovore. Međutim, imamo okvirne sporazume tako da možemo intervenirati na terenu i prije zvaničnog početka zimske sezone u slučaju potrebe - kazao je.

Naglasio je da će Zimska služba KJKP "Rad" biti spremna čistiti ulice u četiri gradske općine, kao i saobraćajnice od kantonalnog značaja.

Napomenuo je da je u zimskom periodu potrebno da i građani vrše svoje obaveze, a to je da čiste one puteve i saobraćajnice koje nisu u zimskom planu čišćenja i održavanja do prve pristupne ulice.

- Do Nove godine ćemo izvršiti i distribuciju posipnog materijala prema mjesnim zajednicama, odnosno općinama, kako bi se taj isti posipni materijal rasporedio prema onim ulicama koje nisu uvrštene u zimsko održavanje - kazao je Ramić.

Zvanični rad Zimske službe "Rada" je od 15. novembra do 15. marta.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Zimska Služba KJKP "Rad" vrši preventivno posipanje saobraćajnica posipnim materijalom

KJKP "Rad" - Do povećanja cijena naših usluga neće doći

KJKP "Rad" - Obustava saobraćaja na dionici ceste Dariva - Hreša 19. i 20. jula

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu