Svijet     | 08.11.2018. 10:46 |

Tadžikistanske snage sigurnosti ubile 13 zatvorenika tokom pobune

FENA Internet

DUŠANBE, 8. novembra (FENA) - Tadžikistanske snage sigurnosti ubile su najmanje 13 zatvorenika u zatvoru visoke sigurnosti u sjevernom gradu Khujandu gdje je pobuna izbila u srijedu navečer, saopćila su u četvrtak tri izvora iz službe sigurnosti.

Lokalne vlasti potvrdile su da je izbila pobuna u zatvoru, ali nisu pružile više informacija. Khujand se nalazi tristotinjak kilometara od tadžikistanske prijestonice Dušanbea.

Sudeći po zvaničniku ministarstva unutrašnjih poslova koji nije bio ovlašten da javno govori o toj temi, pobuna je izbila kada je jedan zatvorenik koga vlasti smatraju pripadnikom grupe Islamska država napao zatvorskog čuvara.

- Zatvorski zvaničnici pozvali su snage sigurnosti da pomognu u suzbijanju nemira, koji su sada ugušeni - izjavio je sigurosni zvaničnik koji je tražio da ostane anoniman.

Tadžikistan, siromašna zemlja centralne Azije, redovno izvještava o hapšenjima i suđenjima islamskim militantima. U julu prošle godine Islamska država je preuzela odgovornost za napad u kome je ubijeno četvero zapadnih turista u Tadžikistanu, navodi agencija Reuters.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Broj ubijenih Palestinaca u Pojasu Gaze porastao na 32.552

Broj ubijenih Palestinaca u izraelskim napadima od 7. oktobra porastao na 32.490

Palestinsko ministarstvo zdravstva: U izraelskim napadima u Gazi 32.333 ubijenih

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo