Ekonomija     | 10.11.2018. 11:12 |

Turistička ponuda KS na prestižnom sajmu turizma 'WTM London'

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 10. novembra (FENA) - Turistička zajednica Kantona Sarajevo i ove godine je učestovala na prestižnom međunarodnom sajmu turizma “WTM London”.

Na površini od 36 kvadratnih metara prezentirana je cjelokupna turistička ponuda Kantona Sarajevo. Fokus prezentacije bio je na zimskoj  turističkoja sezoni na sarajevskim olimpijskim planinama (Bjelašnica i Igman). Osim zimske ponude posjetioci sajma su imali priliku da se upoznaju o svim kulturno-historijskim i prirodnim vrijednostima, te ljepotama Sarajeva.

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhat Hubijar izrazio je zadovljstvo zbog učešća Turističke zajednice KS na tom prestižnom sajmu.

- Turistička zajednica KS je na prestižnom sajmu u Londonu u potpunosti prezentirala turističke znamenitosti i ponude u Kantonu Sarajevo, posebno stavljajući akcent na zimsku turističku sezonu i njeno samo otvaranje, na čemu će Turistička zajednica zauzeti vrlo značajnu poziciju - kazao je Feni Hubijar.

Naglasio je da se Turistička zajednica KS aktivno prioprema za promociju zimske turističke sezone, te da će težište promocije biti olimpijske planine Bjelašnica i Igman.

- Urađen je vrlo značajan, možda i kapitalan projekt u Kantonu Sarajevo, u protekle dvije godine, a to je instalacija vertikalnog transporta i vještačkog osnježivanja na planini Bjelašnici zajedno sa akumulacijom koja ima 40.000 metara kubnih vode, koja će značajno doprinijeti da se ranije krene u pripremu svih stvari koje su neophodne za početak i produžavanje zimske turističke sezone, što garantuje između 120 - 150 dana, uz određene vremenske uslove, aktivnog skijanja na našim planinama - kazao je Hubijar.

Međunarodni sajam turizma "WTM London" posjetili su i predstavnici Ambasade BiH u Londonu.

Uz Turističku zajednicu KS kao glavnog izlagača, na sajmu su, održanom tokom ove sedmice, učestvovali i drugi suizlagači iz BiH; Ibis Styles Hotel, Tarčin Forest Resort MGallery i Vlada SBK - Ministarstvo privrede, sa svojim suizlagačima.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Brnabić: BDP Srbije je vrijedan skoro 70 milijardi eura

Predstavnici HBŽ-a na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Velika Britanija: Hiljade okupljenih u Londonu pozvalo na hitan prekid vatre u Gazi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'