Sport     | 08.11.2018. 14:03 |

Aleksander Čeferin jedini kandidat za predsjednika Uefe

FENA Internet

LOZANA, 8. novembra (FENA) - Slovenac Aleksander Čeferin, koji je na čelu Evropske nogometne federacije (Uefa) od septembra 2016., jedini je kandidat za predsjedničku stolicu na predstojećim izborima, koji će biti održani u februaru naredne godine.

Čeferin je time još prije Izbornog kongresa u Rimu praktično osigurao novi mandat, saopštila je danas Uefa, prenosi STA. 
 
Čeferina je za drugi mandat na mjestu predsjednika Uefe 21. augusta predložio Nogometni savez Slovenije zajedno sa još sedam evropskih nacionalnih nogometnih saveza. Od tada su mu podršku dali i drugi savezi, među kojim i nogometni savezi Francuske i Njemačke.

Pedeset jednogodišnji advokat je septembra 2016. naslijedio Francuza Michela Platinija, koji je bio prisiljen da ostupi, nakon što ga je suspendovao Međunarodni sud za sport (CAS) u Lozani. 

Na prijevremenim izborima u Atini Čeferin je prije dvije godine u glasanju sa 42:13 pobijedio Holanđanina Michaela van Praaga i postao sedmi predsjednik Uefe.

Prije njega tu dužnost su obavljali Danac Ebbe Schwartz, Švicarac Gustav Wiederkehr, Italijan Artemio Franchi, Francuz Jacques Georges, Šveđanin Lennart Johansson i Platini.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zrinjski domaćin Borcu u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana