Sport     | 10.11.2018. 21:28 |

FK Sarajevo - Nezadovoljstvo suđenjem u Mostaru i ugroženom bezbjednošću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. novembra (FENA) - Uprava Fudbalskog kluba Sarajevo izrazila je, povodom utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj je FK Sarajevo gostovao u Mostaru igrajući protiv HŠK Zrinjskog (2:2), nezadovoljstvo nekorektnim suđenjem i ugroženom bezbjednošću njihovog tima.

U saopćenju za javnost FK Sarajevo apelira na Fudbalski/Nogometni savez BiH da reaguje i donese odgovarajuće mjere u pravcu kreiranja fair play sportske atmosfere za održavanja utakmica, a apel također upućuje i FIFA Odjelu za integritet takmičenja da se upozna sa ovim slučajem.

Izražena je posebno ogorčenost u vezi sa lošom organizacijom utakmice prilikom koje je ugrožena bezbijednost gostujućeg tima, te povrijeđen pomoćni trener bordo tima Muhamed Džakmić.

- Džakmić je prilikom konstantnog bacanja sa tribina flaša i ostalih tvrdih predmeta, pogođen kamenom u glavu, prilikom čega je izgubio svijest, dok je koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić pogođen flašom. Zabrinjavajuće je da tribina na kojoj su smješteni domaći navijači ni u jednom trenutku nije bila osigurana policijskim službenicima, što jasno indicira nezalaganje da se nasilje udalji sa fudbalskih tribina - ističe se u saopćenju.

U narednom periodu FK Sarajevo će pokrenuti krivične i građanske postupke protiv odgovornih pravnih i fizičkih osoba odgovornih zbog nanošenja povreda treneru Džakmiću.

- Prilike za igranje ove utakmice bile su strahovito otežavajuće, te Upravni odbor FK Sarajevo iskazuje punu podršku stručnom štabu i igračima, ističući da FK Sarajevo ima svoj cilj, te da časno i pošteno uz pomoć svojih navijača, igrača i stručnog štaba ide ka tom cilju - naglašava se u saopćenju FK Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bećirović: Insistirati na međudržavnim odnosima, a ne na monoetničkim saborima

Rožman: Puno je utakmica do kraja prvenstva, imamo dosta toga pokazati

Ustavni sud FBiH u junu 2022. pokrenuo postupak popune suda, do danas nije izvršeno imenovanje

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'