Najave     | 12.11.2018. 08:06 |

Diplomate Francuske i Njemačke u Sarajevu na seminaru o izgradnji mira

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. novembra (FENA) - Međunarodni seminar "Izgradnja mira, 1918.-2018." sa mladima iz Bosne i Hercegovine, Njemačke i Francuske održava se u Sarajevu od 7. do 12. novembra i to povodom obilježavanja stogodišnjice završetka Prvog svjetskog rata.

Dvadeset studenata iz Bosne i Hercegovine, Njemačke i Francuske će proučavati na ovom seminaru lekcije iz Prvog svjetskog rata radi bolje izgradnje mira u Evropi i svijetu, i to kroz razmjenu mišljenja, razgovore sa istoričarima i predstavnicima civilnog društva u Bosni i Hercegovini, navodi organizator sminara. 

U ponedjeljak 12. novembra francuski ambasador u Bosni i Hercegovini Gauillaume Rousson i otpravnik poslova ambasade Njemačke u Bosni i Hercegovini Christian Sedat, učestvovaće u završnom dijelu seminara zajedno sa ostalim učesnicima.

Projekt organiziraju Youth Initiative for Human Rights Bosnia and Herzegovina i Forum ZFD Bosnia and Herzegovina, u saradnji sa ambasadama Njemačke i Francuske u Bosni i Hercegovini, i uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Njemačke i Francuske misije za obilježavanje stogodišnjice završetka Prvog svjetskog rata.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Gračanici održan seminar o HACCP sistemu sigurnosti hrane

USAID prepoznao nove partnere u lokalnim zajednicama za saradnju s dijasporom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu