Bosna i Hercegovina     | 12.11.2018. 10:00 |

Diskusija o smanjenju faktora rizika za zdravlje stanovništva

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. studenoga (FENA) - Koalicija za zagovaranje smanjenja faktora rizika za zdravlje stanovništva i uvođenje zdravih životnih stilova u Mostaru organizira javnu panel diskusiju koja će se održati 14. studenoga u Gradskoj vijećnici Grada Mostara, s početkom u 11 sati.

Na panel diskusiji bi trebali sudjelovati svi relevantni predstavnici javnih institucija i stručnjaci iz oblasti obrazovanja i zdravstva kao i predstavnici nevladinih organizacija i medija iz Mostara, priopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću Asocijacije XY.

Kao ključni problemi iz oblasti zdravlja i zdravih životnih stilova u Mostaru navode se upotreba duhana, duhanskih proizvoda, nargile i alkohola na mjestima gdje borave djeca i mladi, nezdrava ishrana djece i mladih i smanjena fizička aktivnost.

Na panelu će se govoriti o rezultatima treninga na kojima su sudionici unaprijedili znanje iz oblasti javnog zdravlja, socijalnih determinant zdravlja, javnih politika i zakona, što predstavlja osnovu za usvajanje osnovnog znanja i vještina u zagovaranju, kao i konkretnim koracima koje će se implementirati u narednom razdoblju.

Panel diskusija predstavlja i početak javne kampanje za uvođenje zdravih životnih stilova u lokalnu zajednicu po nazivom "Ja sam za zdravi Mostar!", navodi organizator događaja.

Diskusija je organizirana u okviru Projekta smanjenja faktora rizika za zdravlje stanovništva u Bosni i Hercegovini- Stub Zagovaranje, kojeg podržava Vlada Švicarske a implementira Konzorcij za zagovaranje, Asocijacija XY i agencija Boram, u partnerstvu sa Svjetskom bankom i Federalnim ministarstvom zdravstva.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo