Regija     | 12.11.2018. 11:35 |

Mondoloni se ispričao zbog rasporeda sjedenja u Parizu, Vučić prihvatio ispriku

FENA Mladenka Krilic

BEOGRAD, 12. studenoga (FENA) - Veleposlanik Francuske u Beogradu Frederic Mondoloni uputio je ispriku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu zbog rasporeda sjedenja na ceremoniji obilježavanja 100 godina primirja u Prvom svjetskom ratu u Parizu.

Mondoloni je za televiziju Prva rekao da je komplicirano da komentira to što je predsjednik Kosova Hashim Thaci sjedio bliže predsjednicima Rusije i Francuske, Vladimiru Putinu i Emmanuelu Macronu, kao i drugim liderima zemalja pobjednica iz tog rata.

-Sa Srbijom smo veoma bliski. Srbija je u Prvom svjetskom ratu izbubila skoro trećinu stanovništva, 62 posto posto muške populacije i Francuska to ne zaboravlja- rekao je Mondoloni.

Vučić se pak danas zahvalio francuskom veleposlaniku u Srbiji na isprici povodom rasporeda sjedenja na obilježavanju 100 godina primirja u Prvom svjetskom ratu u Parizu i poručio da će Srbija na veličanstven način dočekati predsjednika te države Emmanuela Macrona početkom prosinca.

Podsjetimo, u nedjelju su srbijanski mediji javili kako je raspored sjedenja svjetskih lidera i državnika na obilježavanju 100 primirja u Prvom svjetskom ratu u Parizu izazvao negodovanje među nazočnima, pri tom ističući kako se "u diplomatskim krugovima moglo čuti da je raspored skandalozan najviše zbog toga jer se Thaci odmah našao iza Putina".

Francuzi su kao organizatori pojasnili  da je raspored sjedenja napravljen prema abecednom redu, no Srbi su se zapitali zašto raspored nije napravljen prema zaslugama?

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Vučić: Otpor rezoluciji o Srebrenici u UN-u sve veći, naša borba traje i neće biti laka

Zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković pušten iz srbijanskog pritvora

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'