Stranačke aktivnosti     | 13.11.2018. 19:33 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Gradski odbor Naše stranke Mostar oglasio se povodom loših rezultata Aerodroma Mostar u ovoj godini.

I pored velikih investicija i angažovanosti vlasti i građana ovu godinu završit će s rekordno lošim rezultatima.

„Sama činjenica da je i pored milionskih ulaganja u infrastrukturu i subvencije svih nivoa vlasti Aerodrom Mostar i dalje u rapidnom smanjenju broja putnika, te bez konkurencije najlošiji aerodrom na Balkanu, dovoljan je razlog za smjenu stranačkog rukovodstva koji su ovu važnu gradsku instituciju srozali na poslovno dno“, kazao je potpredsjednik GO NS Mostar Tarik Tanović.

Tanović naglašava da je nevjerovatno da i pored globalnih trendova uspona aviosaobraćaja u regiji, gdje svi aerodromi rastu po broju putnika, mostarski ostvaruje najlošije rezultate u zadnjem desetljeću.

„Poslovni rezultati Tuzle, Zadra i Niša pokazuju kako se može iz ničega napraviti uspjeh. Mostar, koji ima sve preduslove i koji, po procjenama stručnjaka, bez ikakvih napora, s iole sposobnim rukovodstvom, treba da ima godišnje 600 hiljada putnika, u prvih sedam mjeseci imao je samo 17 hiljada. Ukidanjem linija za Njemačku do proljeća osiguran je samo negativan godišnji rezultatski rekord“, kazao je Tarik Tanović.

Ako se uz to uzmu u obzir i štrajkovi uposlenih i nesreće vatrogasaca na vježbama, može se steći dojam haosa u kojem se nalazi institucija koja bi trebala biti glavni generator razvoja Mostara i Hercegovine.
 
 
 ODJEL ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo