Kultura     | 14.11.2018. 08:33 |

U Ljubuškom predstava 'Crnostrig u eteru' Amaterskog kazališta Opuzen

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. studenoga (FENA) - U okviru Tropetovih dana kulture 2018., u srijedu, 14. studenoga, s početkom u 19 sati u velikoj dvorani hotela Bigeste u Ljubuškom bit će izvedena predstava "Crnostrig u eteru" Amaterskog kazališta Opuzen.

Crnostrig u eteru je tragična komedija neretvanskoga pisca Hrvoja Barbira Barbe sadržajno usmjerena na odnos društva prema dragovoljcima Domovinskoga rata prepuna humora, ali i tragičnih situacija.

Glavni lik predstave je Grgo Roso zvani Crnostrig, hrvatski branitelj kojega su sasvim slučajno proglasili mrtvim. Nakon što nikako ne uspijeva dokazati da je živ, odlazi na lokalnu radiopostaju te zarobljava urednika i voditeljicu programa. Tako nastaje talačka kriza koja se prenosi u eter. Uključuju se policija i načelnica općine te se stvari sve više kompliciraju, nakon niza komičnih prizora sve se okončava dramatičnim raspletom.

Predstava će se održati u organizaciji Hrvatske kulturne zajednice Troplet, u suradnji s Podružnicom Hrvatskoga kulturnog društva Napredak iz Ljubuškog.

Predstava je posvećena hrvatskim braniteljima, a ulaz je slobodan.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Leko vjernicima MIZ Ljubuški zaželjela da im Bajram donese mir i sreću

Osnovna škola u Vitini dobit će novu fasadu

Ljubuškim maturantima po 300 maraka potpore

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta