Ekonomija     | 14.11.2018. 12:20 |

PKFBiH učestvovala na sajmu 'Slovakia Matchmaking Fair'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. novembra (FENA) - Predstavnici Privredne komore FBiH, na poziv zamjenika šefa misije i konzula Republike Slovačke u Bosni i Hercegovini Attile Szepa, učestvovali su jučer na petom sajmu "Slovakia Matchmaking Fair Bratislava 2018", organizovanom pod pokroviteljstvom Slovačke agencije za investiranje i trgovinu (SARIO) u Bratislavi. 

"Slovakia Matchmaking Fair" je najveći međunarodni B2B događaj u Slovačkoj sa fokusom na bilateralnim razgovorima.

Učešće na sajmu je iskorišteno da se tokom sastanaka predstavi Privredna komora FBiH sa svim svojim udruženjima, s posebnim akcentom na automobilskoj industriji. 

Također, boravak u Bratislavi iskorišten je za posjetu Trgovačkoj i industrijskoj komori Slovačke, na čelu s predsjednikom Peterom Mihokom i direktorom Odjela za međunarodnu saradnju Jozefom Rajtarom. Razgovarano o trenutnim aktivnostima u komorama, ekonomskoj situaciji u obje države, mogućnostima povezivanja kompanija iz BiH s kompanijama iz Slovačke radi ostvarivanja značajnije poslovne saradnje, te o mogućnostima zajedničkog djelovanja obje komore prema evropskim fondovima.

Kao rezultat toga, verificiran je Memorandum o saradnji dviju komora koji će u narednom periodu biti i zvanično potpisan.

Na osnovu već ranijih pregovora, upriličen je sastanak i sa državnim sekretarom Ministarstva ekonomije Slovačke Vojtechom Ferenczom, na kojem su predstavljene aktivnosti PKBiH. Ferencz je iskazao želju da u budućnosti Bosnu i Hercegovinu vidi kao zemlju partnera u svim aktivnostima koje provodi Slovačka, saopćeno je iz PKFBiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Privredne komore zatražile izuzimanje rudnika i termoelektrana iz obaveze plaćanja putarina

Osnivačka skupštinu Udruženja komunalne privrede i zaštite životne sredine FBiH sutra u Sarajevu

PKFBiH - U Belgiji međunarodna radionica o Fiber optičkim tehnologijama - FOAN2023.

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'