Stranačke aktivnosti     | 14.11.2018. 10:51 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Na sinoćnjoj sjednici Predsjedništvo Nezavisnog bloka je podržalo dosadašnji proces oko pregovora o implementaciji vlasti i zajednički nastup u bloku širokog političkog centra, te je potvrđena opredijeljenost za principe nove politike i prioriteta – rješavanje životnih pitanja i izgradnja društva jednakih šansi za sve. Predsjedništvo je ponovo iskazalo neprihvatljivost ovakvog izbornog sistema koji je omogućio izbornu krađu i na proteklim izborima, te pozvalo sve druge političke subjekte da u narednom periodu prioritet razgovora bude hitna izmjena izbornog zakonodavstva i omogućavanje elektronskog glasanja i transparentnost izbornog procesa.  

Predsjedništvo NB-a je ponovo potvrdilo svoje ranije iznesene stavove u kojima se Nezavisni blok ograđuje od postupaka članova koji su potpisali apelaciju Ustavnom sudu BiH vezanu za tzv. ''bijeli hljeb'' i status poslanika nakon isteka mandata. Ovakvi postupci su u potpunoj suprotnosti sa idejom nastankom i profilom Nezavisnog bloka koji predstavlja novu politiku u BiH. S tim u vezi Predsjedništvo je pozvalo članove koji su uputili ovu apelaciju da se javno odreknu potpisa na istu, te u slučaju da apelacija bude pozitivno riješena na sudu, odreknu se privilegije, tzv. ''bijelog hljeba''. Do konačne realizacije ovih zaključaka i okončanja ovoga procesa, Predsjedništvo NB-a je suspendiralo članstvo Sadiku Ahmetoviću i Salki Sokoloviću u organima Nezavisnog bloka.  

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo