Stranačke aktivnosti     | 14.11.2018. 15:24 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Tokom okruglog stola u Istočnom Sarajevu sa omladinom PDP-a, koji je upriličen povodom preuzimanja dužnosti novog direktora Fondacije Konrad Adenauer u BiH, predsjednik Partije demokratskog Progresa Branislav Borenović je istakao da je na novoj generaciji mladih političara i političkih aktivista velika uloga i odgovornost za budućnost naše zemlje za koju će uskoro morati da budu spremni:


„Istorijska odgovornost je na svima nama da sačuvamo mlade ljude ovdje, da u svojoj zemlji razvijaju i usmjeravaju svoje potencijale. Partija demokratskog progresa je otvorena, što iz dana u dan i dokazujemo, za slobodomisleće, časne mlade ljude i nove ideje. Očekujem da vas za dvije godine bude što više u odborničkim, a za četiri u poslaničkim klupama“, istakao je Borenović.


Borenović je zahvalio dosadašnjem direktoru Fondacije Konrad Adenauer u BiH Karstenu Dimelu na uspješnoj saradnji tokom koje su realizovani brojni projekti koji se tiču edukacije mladih.


Dimel je zamolio mlade da ostnu vjerni sebi: „Ostati vjeran sebi znači zadržati osnovne vrijednosti na kojima počiva vaš rad, ali i ostati u svojoj zemlji, razvijati je dok razvijate sebe i svoje potencijale“, zaključio je Dimel.


Novoimenovani direktor Fondcije Konrad Adenauer u BiH Sven Petke podijelio je političko iskustvo koje je stekao tokom devetnaest godina koliko je bio poslanik CDU, stranke njemačke kancelarke Angele Merkel, te izrazio očekivanje da će uspješna saradnja PDP-a i Fondacije biti nastavljena i u narednom periodu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo