Bosna i Hercegovina     | 15.11.2018. 15:40 |

U Tuzli 10. decembra donatorska večer za 'Banku koštane srži' (VIDEO)

FENA Saopćenje

TUZLA, 15.novembra (FENA) - U Tuzli će biti održana još jedna humanitarna akcija, odnosno prikupljanje novčanih sredstava za Banku koštane srži u BiH. Nosilac projekta  je NVO “Trag”, rečeno je na današnjoj pres-konferenciji.

Riječ je o trenutno najznačajnijem projektu u našoj zemlji koji je podržan od institucija sistema, privrednika u javnom i privatnom sektoru i svih građana Bosne i Hercegovine. Kruna cjelodnevnih aktivnosti 10. decembra ove godine bit će donatorska večer, koja će biti održana u Hotelu Tuzla u Tuzli.

Cilj je da se ovakvim akcijama probudi svijest i savjest institucija sistema, privrednika u javnom i privatnom sektoru i svih građana Bosne i Hercegovine, te osiguraju uslovi i sredstva za liječenje u BiH. 

 - Ja ne bih rekla da će samo Tuzla biti centar humanosti tu noć, već cijela BiH, samim tim što očekujemo „sam vrh države“ 10. decembra. Drugi dio jesu privredni subjekti za koje očekujemo da doniraju određena sredstva za Banku koštane srži – kazala je ambasadorica projekta Rusejla Halilović.

Direktorica projekta Banka koštane srži Amela Sućeska naglasila je da je jako važno da se tipizira još 500 uzoraka krvi.

- To znači da sa 1.500 uzoraka tipizirane krvi Banka koštane srži ulazi u evropske i svjetske registre banaka koštane srži, a što znači da je tad našim građanima na raspolaganju 40 miliona potencijalnih donatora – dodala je Sućeska.

Potrebno je da se svi nivoi vlasti uključe u finansiranje kako bi ovaj projekt što prije bio završen, kazala je direktorica Sućeska.

Desetog decembra u večernjim satima u Hotelu Tuzla bit će održana donatorska večer u formi Teletona. U aktivnosti su uključeni i učenici osnovnih škola TK i dječiji horovi koji će kroz organizovanje okruglih stolova ,horskih nastupa,likovnih radionica i modnih revija dati podršku ovom projektu.

Više na:

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2319

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1pcwdZc9tsgiRzhP3rPwTfwUr0ThwTtby?usp=sharing

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Lumiwings uspostavlja redovnu avioliniju Tuzla - Istanbul, karte u prodaji

U Komemorativnom centru Tuzla identificirane dvije žrtve proteklog rata bošnjačke nacionalnosti

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom