Ekonomija     | 15.11.2018. 19:36 |

Plenković: Referendum o pristupanju EU bio je referendum i o uvođenju eura

FENA Agencije

OPATIJA, 15. studenoga (FENA) - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak kako je referendum o uvođenju eura održan kada je održan i referendum o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, kada se glasalo o Ugovoru o pristupanju u kojem stoji da će Hrvatska pristupiti europodručju. 

Odgovarajući na upit novinara o referendumu o uvođenju eura, Plenković je rekao da je to riješeno. 

"Kada smo imali referendum o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji glasali smo o Ugovoru o pristupanju. U Ugovoru o pristupanju stoji da će Hrvatska pristupiti europodručju. Prema tome, referendum je održan", rekao je Plenković.

Na upit o dilemama je li uvođenje eura i odricanje od dijela suvereniteta, hrvatski premijer ističe kako se "Europska unija bavi okupljanjem suvereniteta i time jačanjem svih država koje su u europskom projektu", prenosi Hina.

"Euro je jedna od tješnjih integracija (...) Naš cilj je tu sasvim jasan, strateški određen, referendumom potvrđen i prihvaćen i u pristupnim pregovorima i ugovorom i pristupanju. Sve je to dio procesa europskog projekta koji je od 1990. strateško određenje svih hrvatskih vlada, svih sabora, svih vodstava. I tu nema nikakve dileme. To je politika kontinuiteta i onoga što je u interesu Hrvatske", zaključio je premijer Plenković.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo