Sport     | 15.11.2018. 21:45 |

Bez golova na poluvremenu utakmice Austrija - BiH

FENA Vanja Tolj

BEČ, 15. novembra (FENA) - Prvo poluvrijeme utakmice Lige nacija između nogometnih reprezentacije Austrije i Bosne i Hercegovine okončano je bez golova. 

U prvih 45. minuta meča na stadionu "Ernst Happel" gledaoci su mogli vidjeti dopadljiv nogomet, s dosta prilika za gol. Obje selekcije su imale periode igre u kojima su pokazale inicijativu i stvarale šanse pred protivničkim golom, ali nedostajala je završnica. 

Nakon dobrog početka utakmice koji je nagovijestio doabar meč, prvu veliku priliku za BiH u 26. minutu imao je Edin Višća, koji nakon akcije bh. tima iskosa snažno šutira pod prečku austrijskog gola, ali golaman Heinz Lindner brani njegov šut. 

U dobroj prilici nakon greške odbrane BiH našao se napadač Austrije Marko Arnautović, ali nije dobro zahvatio loptu i njegov udarac bez problema brani Šehić. 

Ekipe su se smjenjivale u napadima, međutim, odbane obje selekcije su uspjevale otkloniti opasnost pred svojim golom. Bitno je napomenuti da se u selekciji BiH istaknuo Toni Šunjić koji je dobio sve zračne duele, posebno nakon kornera austrijskog tima. 

Najbolju priliku pred kraj prvog poluvremena imao je bh. nogometaš Edin Višća, koji je nakon odličnog dubinskog dodavanja Edina Džeke šutirao tik pored stative Lindnerovog gola.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Milošević: Ovo je za svakog igrača utakmica koja se dešava jednom u životu (VIDEO)

Milošević: Ovo je za svakog igrača utakmica koja se dešava jednom u životu

Strijelci raspoloženi u 23. kolu, najveća posjeta na Mokrom Docu

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti