Bosna i Hercegovina     | 16.11.2018. 07:26 |

Danas konstituirajuća sjednica Skupštine Kantona Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. novembra (FENA) - Ovjera mandata kandidatima na Općim izborima koji su dobili poslanički mandat u Skupštini Kantona Sarajevo prva je tačka dnevnog reda konstituirajuće sjednice koja je zakazana za danas. Na sjednici bi trebali biti konstituirani i klubovi naroda te klub Ostalih u kantonalnoj Skupštini.

Na dnevnom redu, kako je najavljeno, bit će također potvrđivanje prijedloga kandidata za izbor predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg, Komisije za izbor i imenovanja i administrativna pitanja te izbor delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Stranka demokratske akcije je u Skupštini osvojila deset mandata, Narod i pravda šest, Naša stranka pet, Socijaldemokratska partija i Savez za bolju budućnost po četiri, Demokratska fronta tri, Nezavisna bosanskohercegovačka lista dva te BOSS – Bosanska stranka jedan mandat.

Predstavnici šest političkih stranaka, Naša stranka (NS), Socijaldemokratska partija BiH (SDP), Demokratska fronta (DF), Savez za bolju budućnost (SBB) i Nezavisna bosanskohercegovačka lista (NBL) i Narod i Pravda (NiP) su početkom sedmice održale sastanak te izrazile opredjeljenje za formiranje vlasti u Kantonu Sarajevo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Skupština i Vlada KS - Abdulah Sidran će zauvijek biti dio duše Sarajeva

Kolegij Skupštine KS danas o Čamparinoj inicijativi za održavanje tematske sjednice

Kolegij Skupštine KS sutra o Čamparinoj inicijativi za održavanje tematske sjednice

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo