Stranačke aktivnosti     | 16.11.2018. 15:29 |

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Jučerašnja izjava predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabić data u intervjuu Deutche Welleu “Ne, ne mislim da je strašni masakr u Srebrenici bio genocid. To je bio gnusni zločin. Ratni zločin. Nisam ponosna na to. To nije učinjeno u ime srpskog naroda i Srbija ne može kolektivno biti okrivljena za ono što se tamo dogodilo” izazvala je najoštrije osude domaće i međunarodne javnosti.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu naglašava   da je Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY)  u više pravosnažnih presuda utvrdio da je u julu 1995.godine počinjen genocid nad bošnjačkim stanovništvom u Srebrenici, te da se ne može relativizirati planski provedeno  ubojstvo više  od 8.000 nedužnih civila.

Pozivamo predsjednicu Brnabić da oda počast stradalima i  izrazi suosjećanje sa njihovim porodicama, te da svoj budući rad i djelovanje preusmjeri od poricanja ka pomirenju i povjerenju, koje će ishoditi izgradnji prosperitetne  Srbije i Bosne i Hercegovine. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Omerović: Zdravstvo ove godine troši tri milijarde maraka na nivou Federacije BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo