Regija     | 17.11.2018. 09:57 |

Ured za Hrvate izvan domovine poziva na natječaj vrijedan 2.4 milijuna kuna

FENA Cvita Kusić

ZAGREB, 17. studenoga (FENA) - Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske pozvao je organizacije hrvatskog iseljeništva u prekomorskim i europskim državama da zaključno do 12. prosinca prijave svoje programe i projekte na javni natječaj čija je ukupna planirana vrijednost 2,4 milijuna kuna.

 Natječajem se prvi put otvara mogućnost za prijavu programa ili projekata iz svih europskih i prekomorskih država u kojima djeluju zajednice hrvatskog iseljeništva, njih ukupno 29. Praksa je ranije bila da su se sredstva dodjeljivala samo slabije razvijenim državama, a Ured sada želi unaprijediti i proširiti Program potpore hrvatskim zajednicama u iseljeništvu koji provodi od 2012. godine.

 Udruge, zaklade, ustanove i ostale iseljeničke organizacije mogu prijaviti projekte u šest područja - kultura, obrazovanje i znanost, sport, turizam, razvoj iseljeničkih organizacija, kao i projekte koji ne spadaju u ta područja, ali čuvaju hrvatski nacionalni identitet i jačaju odnose domovinske i iseljene Hrvatske.

 Najmanji iznos koji se može prijaviti i ugovoriti po projektu je pet tisuća kuna, a najveći 80 tisuća kuna. Jedna organizacija može podnijeti najviše dvije prijave.

 Na natječaj se mogu javiti iseljeničke organizacije koje su se opredijelile za aktivnosti koje su predmet financiranja i kojima promiču uvjerenja i ciljeve koji nisu u suprotnosti s hrvatskim Ustavom i zakonima ili pravnim poretkom matične države, a upisane su u registar ili drugu odgovarajuću evidenciju organizacija matične države te imaju pravnu osobnost.

 Uvjeti i sadržaj prijave detaljno su pobrojani u javnom natječaju objavljenom na službenim mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda.

 Prijavitelji će natječajnu dokumentaciju moći poslati preporučenom poštom, elektroničkom poštom ili neposredno predati na adrese veleposlanstava nadležnih zemalja na koju se odnosi javni natječaj, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Hrvatska: Most predstavio nositelje lista svoje koalicije u svih 11 izbornih jedinica

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo