Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 17.11.2018. 21:38 |

Rukometašice Jedinstva u dramatičnom susretu pobijedili ekipu Mire

FENA

TUZLA, 17. novembra (FENA) – U susretu 7. kola Premijer lige BiH za rukometašice, u Tuzli je Jedinstvo pobijedilo ekipu Mire iz Prijedora rezultatom 31:30 (18:13).

Tuzlanke su odigrale najbolje prvo poluvrijeme ove sezone i riješile su ga u svoju korist rezultatom 18:13. Fenomenalno je na golu branila Ivana Rajković, dok je Teodora Savić "flasterom“ skoro onemogućila prvog strijelca lige Azru Bašanović, dopustivši joj u ovom dijelu samo jedan pogodak.

Borbene Tuzlanke, s "kratkom klupom“, posustale su u nastavku utakmice. Gošće su u 35. minuti izjednačile rezultat na 21:21. Potom su igračice trenera Elmira Grabčanovića ponovo povele s tri gola prednosti (23:20), a 40. minute (23:22) do kraja igralo se gol za gol.

U domaćem timu raspucala se Admira Zvekić, a u ekipi Mire Azra Bašanović. U dramatičnom finišu Jedinstvo je uspjelo slaviti s golom prednosti, prekinuvši seriju od četiri poraza.

U domaćem timu Admira Zvekić je postigla 12 golova, Teodora Savić 6, a Matea Šumelj 5.

U redovima gošći najefikasnija je bila Dragana Mutić sa 7, dok je Azra Bašanović postigla 5, što je osjetno ispod njenog prosjeka na utakmicama u Premijer ligi BiH.

Za najbolju domaću igračicu proglašena je golmanica Ivana Rajković, a u redovima Mire Bogdana Sekulić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'