Regija     | 18.11.2018. 12:16 |

Više desetaka tisuća ljudi u Koloni sjećanja u Vukovaru

FENA Agencije

VUKOVAR, 18. studenoga (FENA) - Nekoliko desetaka tisuća domoljuba pristiglih u Vukovar iz cijele Hrvatske i inozemstva dostojanstveno prolazi u koloni sjećanja ulicama toga grada od vukovarske bolnice u kojoj je održana svečanost do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata na kojemu će biti položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na žrtve stradale u obrani Vukovara 1991.

Kolonu, drugu godinu zaredom, predvode hrvatski branitelji i članovi obitelji ubijenih, zatočenih i nestalih branitelja Vukovara, iza njih su pripadnici Hrvatske vojske, koji nose zastave svih ratnih postrojbi u Republici Hrvatskoj te dvadesetak povijesnih postrojbi iz svih krajeva Hrvatske.

Dok kolona prolazi gradskim ulicama, pridružuju joj se brojni građani, koji u rukama nose hrvatske zastave i upaljene lampione.

Među sudionicima kolone su i članovi Udruge veterana Domovinskog rata iz Metkovića s tridesetak metara dugačkom hrvatskom zastavom; u njoj su i brojni domoljubi koji su proteklih dana krenuli put Vukovara iz drugih krajeva Hrvatske i iz BiH, a jutros su stigli u grad heroj. Tako su tu ratni veterani iz Orašja, Srebrenice i Tuzle iz BiH.

U koloni sjećanja su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednici Vlade i Sabora Andrej Plenković i Gordan Jandroković, brojni ministri, saborski zastupnici te drugi uglednici koji će po dolasku na Memorijalno groblje podno Spomen obilježja položiti vijenac i zapaliti svijeće.

Dok kolona prolazi gradskim ulicama, sa župne crkve Sv. Filipa i Jakova stalno zvone zvona, a duž ulica nalazi se nekoliko tisuća lampiona koje su jutros upalili vukovarski osnovnoškolci, prenosi Hina.

I ove godine unatoč lošem i hladnom vremenu u Vukovar je pristigao velik broj domoljuba i brojni novinari brojnih televizijskih kuća i redakcija. Prema podatcima vukovarske Gradske uprave, podijeljeno je oko 350 novinarskih akreditacija.
 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Vukovar: Svi osumnjičeni za napad na maloljetnike u istražnom zatvoru

Vukovar: Pet uhićenih u sklopu istrage o napadu na maloljetnike

Dvojica pripadnika srpskih jedinica prijavljeni zbog ratnog zločina u Vukovaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo