Sport     | 19.11.2018. 10:10 |

Dobri nastupi bh. brzoklizača na takmičenju u Zagrebu

FENA Saopćenje

ZAGREB, 19. novembra (FENA) - Reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju, Edin Branković, Mak i Illan Krstić, Samra Selimbegović i Ermin Raščić nastupili su proteklog vikenda na međunarodnom takmičenju iz serije "Danubia" u Zagrebu.

U konkurenciji 120 klizača iz devet zemalja (Austrija, Slovenija, Slovačka, Češka, Mađarska, Hrvatska, Srbija, Bugarska i BiH), naši takmičari imali su dobar nastup, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Edin Branković je nastupio samo u kvalifikacionim trkama na 500 i 1.500 m i nakon što je na 500 m klizao 44,9s te ispunio normu za nastup na evropskom i svjetskom prvenstvu, nije dalje nastupao.

Samra Selimbegović je zauzela 4. mjesto, a nedostajalo je pet stotinki da i ona ispuni normu za nastup na svjetskom prvenstvu, što će pokušati da ostvari početkom decembra ove godine u Beogradu.

Mak Krstić je bio 6., a Illan Krstić, najmlađi bh. takmičar i kandidat za nastup na EYOF 2019, zauzeo je 11. mjesto.

Ermin Raščić, sigurni učesnik na EYOF 2019, zauzeo je 12. mjesto. On je na ovom takmičenju popravio lični rekord na 1.500m za 23 sekunde, a na 1.000m šest sekundi.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Brzo klizanje - Tarik Omeragić otputovao na SP u Rotterdam

Omeragić imao solidan nastup Svjetskom kupu u Poljskoj

Nastupi reprezentativca BiH u brzom klizanju Omeragića i Muzaferovića

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom