Kultura     | 19.11.2018. 14:52 |

Završena 21. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 19. novembra (FENA) - Retrovizorom "Doviđenja ulico Bišća", koji je ove godine bio posvećen profesoru i muzičaru Šemsudinu Dini Toromanoviću, okončana je 21. kulturna manifestacija "Ulicom Bišća" u Bihaću. 

Najstarija kulturna manifestacija već tradicionalno u ovo doba godine u Bihaću okuplja umjetnike različitih profila. Tako je bilo i ove godine, s obzirom na to da je u 16 programskih dana posjetiteljima omogućeno praćenje 19 kulturnih sadržaja.

- Sadržaji su bili koncipirani prema zanimanjima svih uzrasta, od najmlađih do najstarijih. Pored vrlo ozbiljnih sadržaja, predstava, promocija, organizovali smo koncerte klasične muzike, zabavne i  sevdaha. Bilo je književnih večeri, filmskih projekcija i galerijskih izložbi. Na osnovu posjete i reakcije publike, čini nam se da smo zaslužili visoku organizacijsku ocjenu - rekao je direktor Kulturnog centra u Bihaću Alen Zulić.

Dodao je kako je s obzirom na brojne krize u tom dijelu BiH, ovogodišnje izdanje manifestacije došlo kao neka vrsta infuzije, naročito za najmlađe i srednjoškolce koji su za sadržaje tražili stolicu više.

- Uslijedit će i dogovori vezani za "Zimsku priču". Dakle, još jedan projekat koji uzima zamah. Prošle godine smo bili uspješni, tako da u saradnji sa Gradskom upravom, Turističkom zajednicom grada Bihaća i brojnim prijateljima koji će to prepoznati, planiramo izgraditi još jedan bihaćki brend, odnosno novi važan segment turističke ponude našeg grada - istakao je Zulić

Među najposjećenijim sadržajima 21. kulturne manifestacije "Ulicom Bišća" bili su Treća internacionalna smotra tamburaša, predstave "Celo telo, tu me boli" i "Film i sevdah u tri čina", koncerti klasične muzike i Koncert dva prijatelja Husnije Malkoča i Elvira Ramića, te promocija dokumentarnog filma "Raif" Hasana Arnautovića.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'