Stranačke aktivnosti     | 19.11.2018. 15:50 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Danas je u Mostaru održana 32. sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH, a nakon toga i 7. sjednica Središnjeg odbora.

Raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji kao i rezultatima Općih izbora 2018. godine gdje su prezentirana izvješća Izvršnog izbornog stožera u provedbi kampanje. Na sjednici je izraženo zadovoljstvo postignutim rezultatima, te se dogovarao okvir za provedbu programskih obećanja te implementacija istih.

Predsjedništvo i Središnji odbor donijeli su odluku o održavanju XIII. Sabora Hrvatske demokratske zajednice BiH, koji će se održati 27. travnja iduće godine. Na sjednici su donešene i potrebne odluke za održavanje istog.

Komentirajući razgovore o formiranju koalicije na svim razinama, u izjavi za medije, predsjednik Čović kazao je kako je, posao završen kada su u pitanju politički predstavnici srpskog i hrvatskog naroda, dodavši kako se čeka rasplet situacije među bošnjačkim strankama.

Naglasio je da će se izborni rezultat implementirati ondje gdje se mogu implementirati. Posebno naglasivši  da postoji problem s izborom domova naroda gdje je trenutno nemoguće izvršiti implementaciju.

Predsjednik Čović je kazao kako su sve stranke potencijalni partneri HDZ-a za formiranje vlasti i da HDZ neće nikoga izričito odbijati. Važno je da taj politički subjekt bude partner u procesu provođenja reformi. Kao prioritet naveo je izmjene izbornog zakona i implementaciju odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana