Ekonomija     | 19.11.2018. 16:41 |

Zagreb - Promovirano Sarajevo kao novogodišnji centar regije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. novembra (FENA) - Grad Sarajevo će i ove godine biti novogodišnji centar regije zapadnog Balkana, poručeno je danas na konferenciji za novinare koja je održana u Palači Dverce u Zagrebu.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka zajedno sa domaćinom gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem te regionalnom zvijezdom Hari Mata Harijem, promovirao je glavni grad BiH kao mjesto najbolje novogodišnje zabave na otvorenom u cijeloj regiji.

U prisustvu bh. ambasadorice u Hrvatskoj Renate Paškalj predstavljen je ovogodišnji program na otvorenom. Nastup Hari Mata Harija će biti vrhunac trodnevnog programa, u kojem će pored mladih muzičara grupe MuzikArt, učestvovati i Bombaj Štampa.

  - Sarajevo otvara svoja vrata regiji. Pripremamo spektakularan i bogat program. Odlučili smo našu promotivnu kampanju u regiji početi ovdje u Zagrebu, gdje se osjećamo posebno dobrodošli. Zahvalan sam svom kolegi gradonačelniku Bandiću što nam je danas pružio podršku. Ovo potvrđuje izuzetno dobre prijateljske odnose dvije metropole - rekao je Skaka.

Bandić je kazao da se u Sarajevu osjeća kao kod kuće.

- Ljudi u Sarajevo znaju napraviti atmosferu, znaju napraviti da tako kažem najbolji dernek. Tako je bilo i ranije, a uvjeren sam da će tako biti i ubuduće. Drago mi je da su Bosanci i Hercegovci drugi najbrojniji gosti na zagrebačkom adventu te da svi imamo koristi od učvršćivanja veza. Mi smo upućeni jedni na druge - rekao je Bandić.

Hari Mata Hari je kazao da je ovaj koncert svojevrsna kruna njegove karijere, te je obećao veliki koncert sa njegovim poznatim hitovima.

 - I sam ovdje kao kod kuće i zato pozivam sve da dođu u Sarajevo i osjete tu nezaboravnu atmosferu - poručio je Hari Mata Hari.

Grad Sarajevo zajedno sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo je ove godine pokrenuo promotivnu turneju u gradovima regije s ciljem predstavljanja turističke ponude glavnog grada BiH, te posebno novogodišnjeg slavlja na otvorenom, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću gradonačelnika Sarajeva.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Info eTwinning dani u Sarajevu i Mostaru

Državljanin Srbije i BiH uhićen u Zagrebu po Interpolovoj tjeralici

Zagreb: Zapriječio im put, pucao u zrak pa oteo automobil

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom