FENA biznis     | 20.11.2018. 11:52 |

'Addiko Cares' akcija u gradovima širom Bosne i Hercegovine

FENA Saopćenje

Addiko banka i ove godine obilježava Međunarodni dan djeteta nastavkom projekta korporativnog volontiranja i podrške djeci u okviru kojeg će zaposlenici posjetiti vrtiće, osnovne i srednje škole, te ustanove za djecu i odrasle s posebnim potrebama. Projekat će ove godine započeti u Sarajevu i Višegradu, posjetama Udruženju Pomozi.ba i JU Dom za lica sa invaliditetom Višegrad. Do kraja godine zaposlenici Addiko banke obići će 14 institucija u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Bihaću, Doboju, Orašju, Čelincu, Gradačcu, Zvorniku, Zenici, Novom Travniku, Kiseljaku i Višegradu, te im uručiti donacije.

"Djeca su primarni fokus naše strategije društveno-odgovornog djelovanja, te i ove godine realizujemo niz aktivnosti u koje maksimalno uključujemo i naše zaposlenike, koji svoj doprinos daju volonterskim radom. I ove smo godine, u koordinaciji sa kolegama iz poslovne mreže izabrali organizacije i institucije koje ćemo ove godine podržati. Zaposlenici Addiko banke će u narednih mjesec dana posjetiti ove institucije, volontirati u njima, te im uručiti opremu i sredstva koju smo nabavili u dogovoru s njima", istakla je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank dd Sarajevo, i dodala da će prvi ovogodišnji projekat biti podrška Udruženju Pomozi.ba kroz volonitranje zaposlenika banke u Udruženju, ali i obezbjeđivanjem užina za 100 djece za dva mjeseca.

“Addiko banka već godinama izdvaja značajna sredstva za podršku lokalnoj zajednici u kojoj djeluje kroz podršku radu vaspitno-obrazovnih i zdravstvenih institucija. U Višegradu ćemo posjetiti Dom za lica sa invaliditetom, kojima ćemo donirati odjeću, a do kraja godine obići ćemo vrtiće, škole i udruženja za djecu s posebnim potrebama ”, istakao je Mario Ivanković, direktor Addiko Bank ad Banja Luka, i dodao da je „Addiko Cares“ akcija organizovana koordinirano u svim zemljama članicama Addiko Grupe sa ciljem unaprjeđenja kvaliteta života u zajednici i motivisanja zaposlenih da direktno učestvuju u društvenom odgovornim aktivnostima kompanije.

Fokus Addiko banke u saradnji sa lokalnom zajednicom su djeca i projekti namijenjeni djeci. Ovim projektom su obuhvaćene tri škole, tri vrtića, dnevni centri za djecu, te ustanove koje se bave inkluzijom djece sa invaliditetom.

Hvala unaprijed.

Emir Jildizlar
Menadžer korporativnih komunikacija
Corporate communication manager

Addiko Bank d.d.
Trg solidarnosti 12, 71 000 Sarajevo, BiH
T + 387 (0)33 755 783, M +387 61 491 899
emir.jildizlar@addiko.com
addiko.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Addiko Bank Sarajevo pridružila se projektu USAID Turizam

Addiko Bank Sarajevo slavi 6. rođendan i poklanja prvu ratu kredita

Saradnja Addiko Bank Sarajevo i ZEOS Eko – sistema u upravljanju elektronskim otpadom

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'