Bosna i Hercegovina     | 20.11.2018. 13:23 |

U Srebrenici obilježen Međunarodni dan djeteta

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 20. novembra (FENA) - Međunarodni dan djeteta obilježen je danas u srebreničkom vrtiću "Poletarac“, uz druženje i igru mališana iz te ustanove i prvačića Prve osnovne škole u tom gradu.

- Ovaj dan je prilika da podsjetimo sve na prava koja imaju djeca. Danas su se ovdje družila djeca iz vrtića i učenici prvog razreda osnovne škole. Oni su zajedno učili i govorili o svojim pravima. Mi svakodnevno brinemo o djeci, štitimo ih i brinemo o njihovim pravima - rekla je Feni direktorica vrtića "Poletarac“ Mirela Hodžić, dodajući da u tom vrtiću boravi 115 djece.

U proteklom periodu djeca iz vrtića "Poletarac“ su obišla značajne institucije, kao što je Općina Srebrenica gdje je za njih organizovan prijem u kabinetu načelnika, zatim Biblioteku, muzej, radio, Kulturni centar, a učestvovali su i u obilježavanju Međunarodnog dana mira. 

Međunarodni dan djeteta obilježava se s ciljem podsjećanja i senzibiliziranja javnosti o potrebi zaštite djece i maloljetnika od zloupotrebe, nasilja i raznih oblika diskriminacije.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Radionica za roditelje o važnosti radnog pamćenja kod djece

Djeca umiru od gladi u sjevernoj Gazi

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo