Bosna i Hercegovina     | 22.11.2018. 11:22 |

Odgođeno suđenje Esedu Radeljašu i ostalima, nastavak 29. novembra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. novembra (FENA) - Suđenje za zloupotrebe položaja u sarajevskoj Općini Novi Grad odgođeno je zbog nedolaska na ročište optuženog Nedžada Kapetanovića.

Kako je pojasnio predsjedavajući Sudskog vijeća Jasenko Ružić, neposredno prije ročišta Sud je zaprimio dokumentaciju da Kapetanović ne može pristupiti zbog zdravstvenog stanja, javlja BIRN BiH. 

Bivšeg načelnika Općine Novi Grad Damira Hadžića i općinske službenike Jasminu Horo, Kapetanovića i Jusufa Čauševića optužnica tereti da su zloupotrebom službenog položaja nezakonito proveli postupak dodjele zemljišta Esedu Radeljašu, kojem je iz budžeta omogućena isplata više od milion maraka za zemljište koje je 2006. godine Općini platio 51.340,00 konvertibilnih maraka (KM).

Pored toga, Radeljaša optužnica tereti da je, kao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, u periodu od 2013. do kraja 2014. zloupotrijebio novac iz kantonalnog budžeta u iznosu od 114.255 KM namijenjen isključivo za finansiranje političke partije BOSS i usmjerio ga na privatni račun.

Nastavak suđenja je planiran za 29. novembar.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sud u New Yorku onemogućio vlastima da plijene imovinu Donalda Trumpa

Suđenje Kurzu za krivokletstvo ušlo u posljednji dan

Britanski sud danas odlučuje o izručenju Juliana Assangea SAD-u

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo