Stranačke aktivnosti     | 22.11.2018. 15:11 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Srpska demokratska stranka najoštrije osuđuje namjeru srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da smijeni sve Srbe u zajedničkim institucijama i Savjetu ministara BiH.

Dodik je u protekloj kampanji političkim pritiscima, prijetnjama i ucjenama još jednom podijelio srpski narod, a potom se na kratko presvukao u novo odijelo šiveno po mjeri onih koji očekuju da Dodik još jednom postane „dašak svježeg vjetra na Balkanu“. Nakon izbora počeo je da govori o svesrpskom jedinstvu u BiH, u nadi da će iznutra ovladati svim politički strankama i da će ih tako staviti pod svoju despotsku čizmu.

S obzirom na to da Dodik to ne može da uradi sa Srpskom demokratskom strankom, a i druge partije su pokazale da je „orah voćka čudnovata“, Dodik je ponovo pokazao svoje pravo lice - agresivno i bezobzirno. Prije sedam dana se zalagao za jedinstvo, a danas traži smjenu svih Srba u zajedničkim institucijama i Savjetu ministara BiH.

Dodika pritom nije zanimalo kako je ko radio u proteklom mandatu, niti je od nadležnih institucija tražio izvještaje na osnovu kojih bi mogao da procijeni rad Srba u Sarajevu. Jasno je da Dodik želi samo jedno: da sposobne kadrove zamijeni stranačkim poslušnicima.

Srpska demokratska stranka podsjeća da je Dodik svojevremeno bio i protiv povećanja budžeta zajedničkih institucija, a sad traži da se na račun Predsjedništva BiH sliju dodatni milioni. Dodik zaboravlja ono što je govorio, kao što je zaboravio da u zgradu Predsjedništva BiH neće ući ako na njoj ne bude zastava Republike Srpske. Zastave nije bilo, ali se umjesto nje stvorio zahtjev za dodatne milione koji povećavaju budžet Predsjedništva BiH. Dodiku očigledno više ne smeta ni Džaferović za kojeg je ranije govorio da je ratni zločinac. Time je Dodik rekao do čega mu je najviše stalo.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo