Sport     | 22.11.2018. 17:36 |

Čeferin i Begić otvorili novo sjedište NSBiH (VIDEO)

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 22. novembra (FENA) - Predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin i predsjednik Nogometnog saveza BiH (NSBiH) Elvedin Begić otvorili su danas u Sarajevu novu zgradu krovne kuće bh. nogometa. 

U zgradu je uloženo deset miliona KM, a Begić je u svom govoru naglasio da je otvorenje ovog objekta rezultat odličnog rada u Nogometnom savezu BiH, te da je projekt uspio iako je bilo dosta ljudi koji su ga sputavali. 

- Ideja o ovakvoj zgradi izgledala je kao ludost, ali svaka ideja tako izgleda na početku. Hvala mojim prijateljima i saradnicima koji nisu dozvolili da nas pojedinci sputavaju, a posebno hvala predsjednicima nacionalnih saveza. Imamo mnogo evropskih prijatelja. Nećemo iznevjeriti podršku UEFA-e i FIFA-e, a ovaj objekat ostavljamo generacijama iza nas - kazao je Begić. 

Čeferin naglašava da je ovo velik dan za bh. nogomet, te da se svijet divi uspjesima reprezentacije BiH.

- Ovo je novi korak u razvoju nogometa u BiH. Svijet se divi rezultatima selekcije BiH koja se plasirala u A diviziju Lige nacija. Imate velikane poput Džeke i Pjanića. NSBiH je imao tešku početnu poziciju, ali je uhvatio korak za elitom. Imate talenat i dobro rukovodstvo, ali fali vam dobra infrastruktura. UEFA će nastaviti biti dobar partner NSBiH, posebno u segmentu infrastrukture - izjavio je Čeferin. 

Sredstva za ovaj projekt Savez je dobio iz UEFA "HatTrick" programa, koji koriste nacionalni savezi za unapređenje trening centara, sjedišta nacionalnih saveza i druge infrastrukture, ali i nekih razvojnih projekata.

Pogledajte http://fena.ba/video/2339

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1a7-VY7md_modGzmzqNaOy2y5JTEFvF0X?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zeljković: Poraz protiv Luksemburga je mnogo toga pokazao i otklonio mnogo dilema za budućnost

Peleg pozvala NS BiH da reagira i zauzme stav protiv antisemitskog uznemiravanja na stadionima

Milošević: Ne bih došao u reprezentaciju BiH da ne vjerujem da možemo izboriti Evropsko prvenstvo

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!