Stranačke aktivnosti     | 23.11.2018. 11:19 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Veliko interesovanje javnosti izazvala je tribina održana u Međunarodnom centru za djecu i omladinu u organizaciji Asocijacije mladih SDA i Općinskog odbora SDA, a u saradnji sa Kantonalnim odborom Asocijacije mladih Kantona Sarajevo.

Na temu “Očuvanje i jačanje državnosti Bosne i Hercegovine”, koja je organizirana u povodu 25.novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, govorio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

“Prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a koje je održano 25.novembra 1943. godine, datum kojeg u sadašnjem vremenu obilježavamo kao Dan državnosti BIH, ima kolosalan značaj za obnovu državnosti i teritorijalnog integriteta BiH”, kao je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Dalje je u svom obraćanju u kratkim crtama iznio genezu državnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH kroz historiju.

Također je podsjetio na mnoge pokušaje ugrožavanja suvereniteta BiH. Jedan od njih je Zakon o prebivalištu RS-a, zahvaljujući kojem je data mogućnost općinskim službenicima da odlučuju o mjestu prebivalištva ljudi, čime su posebno pogođeni povratnici u RS. Također je naveo Zakon o jedinstvenom matičnom broju kao drugi primjer čije je određene odredbe Ustavni sud BiH poništio.

“Nama je Bosna i Hercegovina jedina država i mi nemamo druge domovine. Kako je jednom prilikom rekao rahmetli Alija izetbegović, sile koje nasrću na BiH će se umoriti, ali mi se nikad nećemo umoriti. Nećemo se umoriti do sudnjeg dana- poručio je Džaferović.

Prisutnima su se, također, obratili predsjednik Asocijacije mladih SDA Novo Sarajevo Elvir Gušo, potpredsjednik Asocijacije mladih SDA Kantona Sarajevo Haris Zahiragić i predsjednik Općinskog odbora SDA Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

U ime Asocijacije mladih SDA svim građanima želimo sretan 25. novembar, Dan državnosti jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu