Stranačke aktivnosti     | 23.11.2018. 12:24 |

Saopćenje SDA Unsko-sanskog kantona

FENA Saopćenje

Bihać, 23.11.2018.godina

ČESTITKA

U POVODU DANA DRŽAVNOSTI BiH

U povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, svim građanima naše države BiH, u svoje lično ime i u ime organa SDA USK-a,  upućujem najiskrenije čestitke.

Narodi BiH su još prije 75 godine, na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a, istakli da hoće Bosnu i Hercegovinu u kojoj je svaki građanin jednak u svojim pravima i načinu života, bez obzira na to u kojem dijelu Bosne i Hercegovine živi i bez obzira na to da li pripada "većini" ili "manjini".


Još tada je naglašeno da svaki dio Bosne i Hercegovine pripada svakom njenom građaninu te da su tolerancija i zajednički život jedini ispravan put za sve. Najviši nacionalni interes svih nas je raditi i živjeti u sigurnosti i miru te imati jednaka prava.

Bosna i Hercegovina će, kao i uvijek do sada, nadživjeti sve nas, a ovaj datum, 25. novembar, obavezuje sve nas, da damo svoj puni doprinos u daljnjoj izgradnji i jačanju naše države Bosne i Hercegovine.

Predsjednik KO SDA USK

mr.sc Šemsudin Dedić

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'