Bosna i Hercegovina     | 23.11.2018. 13:25 |

U Bihaću održana akademija povodom Dana državnosti BiH

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 23. novembra (FENA) - Bosna i Hercegovina je država svih naroda koji u njoj žive. Zato bi zajedništvo i želja za poboljšanjem životnih uslova svih nas u državi, trebali biti naša najveća snaga. Tu bismo morali naći oslonac u vrijeme ekonomske i brojnih drugih nestabilnosti, te razlog optimističnog pogleda ka budućnosti - poruka je sa akademije koju su u Muzeju Prvog zasjedanja AVNOJ-a povodom Dana državnosti BiH, organizirali Skupština i Vlada Unsko-sanskog kantona, te Gradska uprava Bihać.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić istakao je veliki doprinos stanovnika Bihaća i Unsko-sanskog kantona u očuvanju državnosti i nezavisnosti BiH, dok je kantonalni premijer Mustafa Ružnić podsjetio na važnost njegovanja pravih vrijednosti, odnosno davanja najboljih primjera mladim državljanima BiH.

-Ovo je simbolički adekvatno mjesto za isticanje državnosti Bosne i Hercegovine, odnosno važnosti tog segmenta. Poštivanje antifašističkih temelja na kojima je izgrađena i naša državnost, svima nam je obaveza. Također i dug, pa zato svi moramo mnogo raditi i doprinositi, jer to dugujemo onima koji su prije nas izgradili i očuvali Bosnu i Hercegovinu - dodao je predsjedavajući Gradskog vijeća Bihać Davor Župa.

Na potvrđivanje državnosti Bosne i Hercegovine u Mrkonjić-Gradu prije 75 godina podsjetio je i predsjedavajući Skupštine Unsko-sanskog kantona, te napomenuo kako bi politički predstavnici ovog kantona trebali biti primjer poštivanja te državne historije, ali i primjer maksimalnog angažmana radi prosperiteta i značajno prihvatljivije budućnosti.

-Ne bismo trebali biti kamen spoticanja, nego oni koji dogovorom i razumijevanjem doprinose boljoj zajedničkoj budućnosti - ustvrdio je Rasim Pajić.

Svečanoj sjednici prethodio je obilazak gradskih mezarja i groblja, kojim je kako su organizatori istakli, odano poštovanje onima koji su u državnost i nezavisnost Bosne i Hercegovine ugradili vlastite živote.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada USK i Sindikat dogovorili povećanje plata i poboljšanje standarda u obrazovanju

Vlada USK i Sindikat policije Unsko-sanskog kantona usaglasili sadržaj novog kolektivnog ugovora

Usvojen Nacrt budžeta Unsko-sanskog kantona za 2024. 

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu