Bosna i Hercegovina     | 23.11.2018. 15:04 |

Ivan Jelčić novi predsjednik Skupštine ZHŽ-a

FENA Denis Leko

ŠIROKI BRIJEG, 23. studenoga (FENA) - Za novog predsjednika Skupštine Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) na konstituirajućoj sjednici novog saziva Skupštine, održanoj u petak u Širokom Brijegu, izabran je član HDZ-a BiH Ivan Jelčić.

Nakon dodjele mandata, koje je novoizabranim zastupnicima Skupštine dodijelio član Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Vlado Rogić, zastupnici su svečano prisegnuli kako će svoju dužnost obavljati savjesno i na korist svih ljudi u ZHŽ-u.

Za predsjednika kluba zastupnika iz reda hrvatskog naroda izabrana je Ivana Barišić iz HDZ-a BiH, na čiji je prijedlog, umjesto Ante Mišetića, na mjesto predsjednika Skupštine ZHŽ-a izabran Ivan Jelčić s 21 glasom za, dok su suzdržana bila dva člana Hrvatske Republikanske stranke (HRS) Mirko Jelić i Darko Kvesić.

Predsjednik Jelčić zahvalio je svim biračima na ukazanom povjerenju, ali i općinskom i županijskom odboru koji su ga, kako navodi, prepoznali kao kandidata za predsjednika Skupštine.

- Ja bih svakako volio nastaviti tamo gdje su stale moje kolege i moji prethodnici...Mislim da ćemo uistinu imati dosta dobrih projekata, a oni će sigurno u ovom sazivu Skupštine imati jednog iskrenog partnera - izjavio je Jelčić.

Trenutni predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić izabran je, po prijedlogu predsjednika Jelčića, za mandatara za sastav nove županijske vlade.

- Novi predsjednik Skupštine dao mi je povjerenje da u propisanim rokovima predložim sastav Vlade županijskoj skupštini, a to ću vrlo skoro i učiniti, tako da ćemo do kraja ove godine imati novu Vladu, a nadam se i proračun za sljedeću godinu - kazao je Ćosić.

Dodao je kako će Skupština moći raditi u jednom mirnom političkom okruženju, s obzirom da je HDZ BiH na proteklim izborima dobio apsolutnu većinu, točnije 16 od 23 mandata, te mogu samostalno odlučivati.

- To ne znači da će oporba spavati ili da je naša želja da marginaliziramo oporbu. Očekujem od svih političkih zastupnika da daju svoj doprinos kako bi naša županija u razvojnom smislu bila što povoljnije mjesto za življenje - istaknuo je Ćosić.

Također, kao buduće poteze Vlade ZHŽ-a Ćosić je najavio realizaciju njihovih obećanja iz predizborne kampanje.

- Naglasak će biti na našoj ulozi u europskim integracijama, gdje moramo biti vrlo aktivni, dok je druga ključna stvar razvoj naše županije, prvenstveno ruralni razvoj, turizam, privatizacija neprivatizirane imovine i stavljanje u funkciju te imovine. To su trenutno ključne stvari - kazao je Ćosić.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Održana konstituirajuća sjednica Skupštine ZHŽ-a, izbor delegata za Dom naroda u četvrtak (VIDEO)

Počela konstituirajuća sjednica Skupštine ZHŽ-a

Danas konstituirajuća sjednica Skupštine ZHŽ-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'