Bosna i Hercegovina     | 23.11.2018. 18:51 |

Organizacioni odbor o zaustavljanju učešća OS BiH na Bobovcu za Dan državnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. novembra (FENA) - Organizacioni odbor narodnog okupljanja na Bobovcu reagirao je danas povodom, kako navode, zaustavljenog učešća počasne jedinice OS BiH na obilježavanju Dana državnosti BiH.  

 - Skandalozno je da ministrica odbrane BiH Marina Pendeš u posljednji čas, danas, dva dana pred tradicionalno narodno okupljanje povodom obilježavanja Dana državnosti BiH na kraljevskom gradu Bobovcu, zaustavi planirano i pripremljeno angažovanje počasne jedinice i vojnog orkestra Oružanih snaga BiH u ovoj narodnoj manifestaciji - navodi se u saopćenju Organizacionog odbora.

Prošlogodišnja masovnost ovog skupa, kako se dodaje u saopćenju, čijem su održavanju i nacionalnom dostojanstvu dali doprinos pripadnici Oružanih snaga na isti i ove godine očekivani način, i po identičnoj proceduri, ovim neće biti umanjena.

 - Niti zaustavljena narodna volja u očuvanju tradicije i privrženosti najboljim vrijednostima naše države i kulture zajedničkog života koja se tako snažno iskazala i iskazaće i ove godine.  Pozivamo sve ljude Bosne i Hercegovine da nam se pridruže u nedjelju, 25. novembra na Bobovcu  i iskažu odlučnost u očuvanju digniteta građana i naše domovine - navode iz Organizacionog odbora (BZK Preporod, HNV BiH, La Benevolencija, Krug 99, Merhamet, SGV-PR, VKBI). 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Šest ljekara uspješno završilo osnovnu oficirsku obuku OS BiH (VIDEO)

Helez-McGahа: Intenzivirane aktivnosti na realizaciji Pregleda odbrane i plana modernizacije OSBiH

Oficiri Vojske Sjedinjenih Američkih Država posjetili Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana