Magazin     | 24.11.2018. 15:53 |

Šesta međugradska izložba sitnih životinja u Bugojnu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 24. novembra (FENA) - Šesta međugradska izložba sitnih životinja upriličena je u sportskoj dvorani KSC-a Bugojno, u organizaciji Udruženja građana za uzgoj i zaštitu sitnih životinja iz tog grada.

Izložbu je otvorio načelnik Bugojna Hasan Ajkunić, kojem su članovi toga udruženja uručili prigodan poklon u znak podrške njihovom radu, i organiziranju izložbe koja je okupila uzgajivače sitnih životinja iz svih dijelova BiH. 

-Ovdje je oko petsto golubova i pedeset peradi čiji vlasnici, osim s područja Bugojna, dolaze iz Banja Luke, Srbca, Prijedora, Tešnja, Doboja, Čapljine, Ljubuškog, Travnika, Zenice, Bihaća i drugih općina. Da su uvjeti bolji, i da je toplije, siguran sam da bismo imali i druge eksponate, sitnije ptice, zečeve...- kazao je predsjednik Udruženja građana za uzgoj i zaštitu sitnih životinja u Bugojnu Nedžad Kudra.

Dodaje kako je cilj izložbe da uzgajivači sitnih životinja pokažu čime raspolažu, ali i da se druže, razmijene iskustva i uspostave saradnju s kolegama iz drugih bh. sredina.

Kako je kazao potpredsjednik udruženja Adis Heleg, izložba sitnih životinja u Bugojnu je „najbolji poklon građanima, a posebno najmlađima, za 25.novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine“. 

Izazvala je veliku pažnju ljubitelja sitnih životinja u gornjovrbaskoj regiji, koji će je moći posjetiti i u nedjelju, kada će tradicionalno biti uručene diplome i nagrade najuspješnijim izlagačima. 

 

 

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana