Bosna i Hercegovina     | 24.11.2018. 19:30 |

Spahić: Državnost BiH temelj na kojem se grade i dobrosusjedski odnosi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. novembra (FENA) - Predsjednik Građanske demokratske stranke (GDS BiH) BiH Ibrahim Spahić čestitao je svim građanima 25. novembar - Dan državnosti BiH, u svoje i uime te stranke.  

- Na Dan državnosti s ponosom i dostojanstvom se ističe 'Ja sam državljanin/državljanka Bosne i Hercegovine. Svaki državljanin Bosne i Hercegovine koji ima osjećaj samopoštovanja Dan državnosti BiH doživljava kao najznačajniji svoj i bosanskohercegovački praznik - poručio je u čestitki.

Kako se navodi GDS BiH očekuje da 'zakonodavna, izvršna i sudska vlast u BiH (svaka na osnovu svojih nadležnosti) osiguraju da se poštuje Dan državnosti BiH, na jednak način na cijeli teritoriji BiH i u DKP BiH u svijetu'.

- Državnost Bosne i Hercegovine je temelj na kojem se grade i dobrosusjedski odnosi i euroatlatske integracije. Zakletva koju su, nakon izbora, položili izabrani predstavnici građana u Predsjedništvo BiH obavezuju ih na poštivanje Ustava BiH, na čuvanje i odbranu suvereniteta, nezavisnosti, samostalnosti i teritorijalnog integriteta BiH - navodi u čestitki GDS BiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Srbija danas, nizom manifestacija, obilježava Dan državnosti

Bećirović: Korijeni naše države izuzetno jaki i ne mogu ih 'iščupati' mali i prolazni politikanti

Komšić: ZAVNOBIH označava prekid kontinuiteta otuđivanja zemlje i formiranja tuđinske uprave

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'