Bosna i Hercegovina     | 27.11.2018. 15:52 |

Preminuo prof. dr. Hidajet Repovac

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. novembra (FENA) - Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99 obavijestila je javnost da je danas u 11.30, nakon trodnevnog intenzivnog lječničkog tretmana, preminuo prof. dr. Hidajet Repovac.

Ističu da je profesor Emeritus Hidajet Repovac cijeli svoj radni vijek bio na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu profesor sociologije kulture, dekan matičnog i drugih fakulteta, učesnik brojnih domaćih i inostranih naučnih skupova i istaknuta javna ličnost.

Navode da je uvijek bio naročito senzibilan na sva kulturna, politička dešavanja i društvene procese, te da je od nastanka Kruga 99 bio je njegov uporan član i dugogodišnji predsjednik.

- I tokom svog posljednjeg javnog obraćanja prethodne subote na Krugu 99, nakon čega mu je pozlilo, s posebnim temperamentom i ljudskom zabrinutošću govorio je o današnjim društvenim kontraverzama, akterima i posljedicama razaranja bosanskohercegovačkog društva. Vjerovao je da je kultura zajedničkog života najsigurniji bedem očuvanja države, mira i sigurnosti svakog čovjeka u BiH. Porodica će objaviti dan i mjesto ukopa preminulog profesora Repovca, a institucije komemoraciju tim žalosnim povodom - saopćeno je iz Kruga 99.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Karavelić na Krugu 99 o temi  'Opsada Sarajeva - neuspjeh genocidne namjere'

Lendo: Dan nezavisnosti jedan od najvažnijih datuma u historiji BiH (VIDEO)

Lendo: Dan nezavisnosti jedan od najvažnijih datuma u historiji BiH 

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana