Bosna i Hercegovina     | 28.11.2018. 11:34 |

U RS-u će biti formiran Sekretarijat za raseljena lica i migracije

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 28. novembra (FENA) - Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske (RS) Radovan Višković ponovio je danas da će, u okviru reorganizacije entitetske vlade, postojeće Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica svoj rad nastaviti kao republički Sekretarijat za raseljena lica i migracije, čime neće biti narušena niti ugrožena prava ove kategorije stanovništva.

Tokom sastanka s predstavnicima organizacija koje okupljaju raseljena lica, izbjeglice i povratnike u RS, naglašeno je da će Vlada RS-a nastaviti sa realizacijom dogovorenih programa u ovoj oblasti.

Podrška i zaštita prava raseljenih lica, izbjeglica i povratnika ostat će, kako je saopćeno, u fokusu rada nove Vlade.

Na sastanku s predstavnicima Saveza općinskih udruženja izbjeglica i raseljenih lica RS-a, Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske i Asocijacije udruženja raseljenih lica, povratnika i izbjeglica u RS-u, Višković je govorio o programskim načelima na kojima će se bazirati rad nove Vlade.

Izrazili su uvjerenje da će nova Vlada ostati otvorena za saradnju, partnerstvo i razumijevanje potreba najosjetljivijih kategorija u društvu, te da će institucionalna stabilnost, ekonomski rast i jačanje privrede ostati prioriteti u radu kako bi se nastavilo sa provođenjem ne samo razvojnih, nego i programa socijalne podrške.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Hrvatska Vlada donijela 6. antiinflacijski paket vrijedan 503 milijuna eura

Vlada Kosova potvrdila sastanak Escobara s Kurtijem u popodnevnim satima

Vlada Kosova zatražila provedbu odluke Ustavnog suda o zemljištu manastira Dečani

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo