Bosna i Hercegovina     | 28.11.2018. 15:15 |

Općina Centar donirala po vozilo Hitnoj pomoći KS i Gorskoj službi spašavanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) - Općina Centar Sarajevo donirala je danas Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo i Udruženju Gorske službe spašavanja - stanica Sarajevo po jedno vozilo.

Ugovori o davanju na korištenje dva vozila potpisani su danas u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć KS. Ugovore je potpisao načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa direktorom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS Ademom Zalihićem, te predsjednikom Udruženja Gorske službe spašavanja - stanica Sarajevo Dženadinom Veladžićem.

Riječ je o dva namjenska vozila koja je nabavila Općina Centar iz budžetskih sredstava civilne zaštite, i to kombi vozilo "ford transit" za potrebe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, te terensko motorno vozilo "toyota land cruiser" za potrebe Gorske službe spašavanja.

Na ovaj način je nastavljena dugogodišnja praksa Općine Centar koja, iako nema nadležnosti, podržava zdravstvene ustanove i službe za zaštitu i spašavanje, te osigurava značajna sredstva za unapređenje njihovog rada. 

Ajnadžić je nakon potpisivanja ugovora predao ključeve vozila Zalihiću i Veladžiću, te podsjetio da je Općina Centar kao odgovorna društvena zajednica i ranije provodila ovakve aktivnosti, te da će takvu praksu, u skladu sa mogućnostima, nastaviti i u budućnosti.

- Ovo je direktni doprinos građana ove lokalne zajednice, ali i općinske administracije da upotpunimo našu zajedničku saradnju koja je esencijalno važna i u segmentu zdravstvene zaštite i u segmentu zaštite i spašavanja. Osim donacije ovog vozila radimo i na realizaciji otvaranja punkta Hitne pomoći na području općine Centar čime bi se omogućila još bolja reakcija u hitnim slučajevima. Ova dva vozila treba da budu u funkciji zaštite i spašavanja ljudskih života - poručio je Ajnadžić.

Direktor Zalihić je naglasio da je u hitnim slučajevima vrijeme najveći neprijatelj i pacijenta i ljekara.

- Izražavam zahvalnost Općini Centar sa načelnikom Nedžadom Ajnadžićem na čelu na ovoj izuzetno vrijednoj donaciji. Ovo vozilo će nam umnogome pomoći u radu. Kada spašavamo živote naših sugrađana jedna od najbitnijih komponenti jeste vrijeme. Naša misija je da što prije stignemo do pacijenta, a za takvo nešto potrebno nam je, između ostalog, jedno savremeno vozilo koje će na najbolji način odgovoriti zadatku. Ovo je najbolji primjer kako jedna lokalna zajednica treba da brine o svom stanovništvu - istakao je Zalihić.

Veladžić je također zahvalio Ajnadžiću i Općini Centar na donaciji vozila i izrazio nadu da će međusobna saradnja biti nastavljena i u budućnosti, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'