Bosna i Hercegovina     | 28.11.2018. 23:16 |

Sastanak predstavnika civilne zaštite u Livnu

FENA Saopćenje

LIVNO, 28. studenoga (FENA) - Direktor Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije Željko Marijan održao je u Livnu radni sastanak s pročelnikom Područnog ureda za civilnu zaštitu i spašavanje (PUZS) RH Šibenik Milovanom Kevićem, pročelnikom Područnog ureda za zaštitu i spašavanje RH Split Srđanom Kuščevićem i direktorom Uprave civilne zaštite Županije zapadnohercegovačke Dragom Martinovićem.

Na sastanku se razgovaralo o postojećem stanju i funkcioniranju civilne zaštite u PUZS Šibenik i PUZS Split, te Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije i Uprave civilne zaštite Županije zapadnohercegovačke.

Naglasak je bio na prekograničnoj suradnju po pitanju gašenja požara, te stanje opremljenosti i operativnoj mogućnosti vatrogasnih društava za poslove zaštite od požara u Hercegbosanskoj županiji.

Željko Marijan je kazao kako je radni sastanak prilika za međusobno upoznavanja s trenutnim stanjem i planiranim aktivnostima, prilika za razmjenu mišljenja i iskustava, te prilika za podizanje svijesti o rizicima i problemima te mogućnostima uspješnije suradnje između četiriju županija.

Tijekom sastanka bilo je govora o mogućnostima apliciranja na natječaj Mehanizma EU za civilnu zaštitu za provođenje vježbi i drugih EU projekata prekogranične suradnje Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, te koje su mogućnosti obuke vatrogasaca i struktura civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.

Na sastanku se razgovaralo i o migrantskoj krizi u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Nema podataka o materijalnoj šteti na području BiH nakon jutrošnjeg zemljotresa

Na području HBŽ-a doček Nove godine prošao bez izgreda i incidenata

U školama HBŽ-a proveden Program usavršavanja za poslove provedbe projekata

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine